miercuri, 29 februarie 2012

Mancarea

Va rog, pentru inceput, sa dati play la aceasta melodie. Ea va desavarsi citirea acestui minunat post.

http://www.youtube.com/watch?v=a_Am4cHMBKM

Mancarea... Ne gandim la ea... E atat de....sublima... Ne completeaza... Sau mai degraba, ne desavarseste. Sau si mai bine, este parte din noi... De fapt, suntem mancare! Orice situatie, orice stare, totu' devine mult mai bine cu mancare. Te da ma-ta afara din casa ca ti-ai dat drumu' pe tastatura. Stai afara, singur, izolat... Si dintr-o data iti da isus cristos mancare. Nu-ti pasa cine ti-o da, da e mancare. Si stai si mananci si te doare in pula, si te minunezi de cat de buna poate fi mancarea. Realizezi ca tu de fapt tii la ma-ta doar pentru ca-ti pune de mancare pe masa. Nimic surprinzator, si totusi, o adevarata epifanie. Totul se rezuma la mancare...

Femeilor batute/alungate de barbati. Cat de bine gatiti, ma? Adica va vine barbatu ostenit de la munca, sta si el cat sta pe acolo, plin de nervi. Cu energia ramasa dupa o zi incarcata de munca se duce la o curva, sta acolo vreo juma' de ora si-si da silinta s-o futa cat mai bine, se straduie omu' pe cat posibil, vine acasa, aduce paine, si mai cara bietu om si doua peturi de bere cu el. Si cand vine acasa ce vede barbatu'? Nevasta ii pune pe masa tartine cu margarina. PAI FUTU-TI DUMNESCAII MA-TII DE CURVA DE ASTA TE-AM LUAT DE LA MA-TA DE-ACASA? Si asa nu-i poate tihni bietului barbat berea. Si se gandeste la cum viata lui si la cum totul ar fi mult mai bine cu mancare. Si apare iar proasta aia, ca se duce la ma-sa acasa, ca de ce n-aduci bani in casa, ca nu stiu ce dracu. Si tu, barbat, fire sensibila fiind, rabzi tot ce-ti spune proasta aia, si suferi din cauza ei. Si atunci, berea pe care voiai s-o bei cu toti prietenii taximetristi si cu fiul din clasa a 2a esti nevoit s-o bei singur, drept refugiu. Si te duci in baie, dupa ce termini peturile... De-abia te mai tii pe picioare din cauza epuizarii... Si apoi incepi sa plangi in hohote in veceu... Cum ar fi fost viata cu o tochitura moldoveneasca, te gandesti.. Sau cu un peste cu mamaliga si mujdei... Si numai ce-auzi iar proasta aia cum rage, crezand ca tu de fapt te pisi in chiuveta. Si iar stai, si iar suferi, singur... Macar... Macar doua ochiuri daca facea... Macar daca se ducea la piata sa ia niste hrean... Dar ea nimic... Nu-i mai pasa deloc de tine. In timp ce plangi, lesini, din cauza oboselii, si scapi de lumea cruda pentru cateva ore..

Dimineata te trezesti... Iti ghiortaie matele de foame. Stai putin dezorientat... Te doare ingrozitor capul, evident, de la plans. Te ridici cu greu din pat, si vezi cum multe haine din camera au disparut. Incerci sa-ti faci loc printre ganduri si realizezi ca nevasta e plecata din casa cu tot cu copchil. Iti pastrezi calmul si iti iei inima in dinti... Te indrepti cu pasi marunti spre frigider... Il deschizi incetul cu incetul... Nimic. In disperare deschizi toate sertarele, pana si congelatorul.. Nimic... Dintr-o data realizezi ca esti imbibat cu mirosul lacrimilor tale de seara trecuta. Te doare capu ingrozitor, din cauza plansului, evident... Cu un ultim zambet, realizezi ca asta e.. Te indrepti spre balcon, cu miscari solemne... Scoti de sub dulap o bucata de salam uscat, o coaja de paine si 2 catei de usturoi, pastrati special pentru aceasta ocazie... Deschizi geamul.. Te uiti in jos. Vezi copiii fericiti cum mananca pufuleti. Asa erai si tu inainte s-o iei pe proasta asta... O lacrima ti se scurge pe obraz.. Tot ce-a mai ramas din acea seara... Incepi sa indesi in gura resturile de salam de Sibiu, o adevarata ultima dorinta, si....sari. Totul s-a terminat... Cand a disparut mancarea.

Sper ca v-a placut figura de stil, numita, sumar, mararism. E vorba despre schimbarea a orice in orice, in acest caz, persoana careia ma adresam.
Si de asemenea, de a face orice fara a fi nevoie sa make any sense. Daca am ceva feedback, se poate s-o mai folosesc... In incheiere, va doresc o seara cat mai placuta si cu matele pline.

10 comentarii: