luni, 27 februarie 2012

Despre manele si nu numai

N-aveti cum sa nu auziti/vedeti macar odata pe saptamana vreun gagiu cu MUIE MANELELELEEEEEE si MOARTE COCALARILOOOOR, ROCK METAL 4 LIFE EVER OMG si tot inainte. Nu stiu ce parere aveti voi despre ei, da mie mi se par absolut penibili. De ce? Ca daca ii intrebi "frate, da ce-ai cu manelele?" raman masca. Este pe acolo, ce-i drept, si procentaju' ala de oameni cool si importanti care nu raspund ca vezi dom'le, ce fel de intrebare e asta, da sunt si boii care folosesc asta drept pretext pentru ca ei nu stiu raspunsu'. Si mai sunt boii monumentali care o sa spuna ca manelele is de cacat si suna ca un cacat, lucru' total fals, si o sa revin asupra chestiei asteia. Si, pentru final am pastrat rasistii cu MOARTE TIGANILOR WHITE POWER, lucru relativ usor de inteles, dar cu care nu sunt, totusi, de acord. Ca multi dau in cap si baga mana in buzunarele altora pentru bani, si nu sunt tocmai placuti ca si prezenta, e adevarat, dar totusi, sunt si cacalau de romani care fac lucruri de genu, doar ca tiganii sar mai rapid in ochi. Si e naspa sa generalizezi. E foarte naspa.


Si acu inapoi la treaba cu manelele care nu sunt naspa. Probabil ati ramas putin "dafuq" la chestia aia, da asta e parerea mea sincera. Din punct de vedere muzical si atat, manelele sunt misto. Evident ca sunt foarte multe de cacat, dar asta nu inseamna ca nu sunt manele misto si foarte misto, din nou, din punct de vedere muzical, si doar atat. Ca marea lor majoritate promoveaza prostia si incultura e alta poveste, dar muzica in sine e alta treaba. Si chiar si din punct de vedere al mesajului si versurilor in sine, unii manelisti chiar transmit ceva. Din nou, ca e vorba de o persoana agramata care se exprima in genul "Te iubesc dragostea mea viata mea inima mea nu ma lasa auauau inima mea" sau "am valoare foarte mare moare dusmanii de suparare" e alta treaba, dar frate, chestia aia chiar suna bine. Poate sa fie very happy, poate sa fie very sad, poate sa fie cum o fi, da oamenii se descurca la a transmite sentimente prin muzica si doar atat, lucru atat de greu realizabil de "bossii industriei muzicale" din zilele noastre. De vazut "fly like a woman like a high", "run the world girls run the world girls ->repeat countless times for finishing the song" "soulja boya pini ho watch me cranky watch me row" [parascan, stiu ca ai strambat din nas cand ai vazut asta] si tot inainte. La manelisti nu vezi asta. Rapu' asta de cacat si mainstream, facut in esenta de negri agramati, care apare peste tot la TV e mai de cacat decat o manea din toate punctele de vedere.


Aveti aici un exemplu de manea care dupa mintea mea suna misto. De observat ca si tipa are voce misto, si foarte rar falseaza. Voce bine definita si potrivita cu melodia, desi pitigaiatu' specific de manea strica tot, plus versurile care-s la nivel de copchil de clasa a 3a. DAR suna bine.


 

Si aici un sample de rap din cel mai de cacat. E vorba despre futut si alte mesaje triviale de la oameni de cacat pentru oameni de cacat. O singura linie melodica pe care ar putea-o face un plod de 3 ani cu niste clape din alea de jucarie care se repeta pana se termina melodia. Mai gafaie aia pe acolo, lucru care are foarte mare relevanta cu muzica, in mod evident. Unde mai pui ca ala rapuieste ca un boschetar drogat, si suna mai de cacat decat cacatu'. Overall, o tampenie catastrofala, si, in opinia mea, o piesa mult mult mult mai de cacat decat maneaua de mai sus. Well, enough talking, here it comes:


 
  
Mai trebuie mentionat faptul ca nu am nimic cu rapul in genere. Sunt cativa rapperi care imi plac in mod special si pe care i-am ascultat multa vreme, si inca-i ascult, dar nu fac parte din categoria astuia nici pe departe.

Ca o ultima idee, sper ca postul asta v-a schimbat, in esenta, parerea asupra manelelor si v-a facut sa realizati cat de penibili sunteti daca faceti faze in genul "MUIE MANELELELELE", mai ales in ochii unei persoane inteligente. Si daca ati avut parerea asta de la bun inceput, va felicit.

7 comentarii:

  1. dat moment cand marar zice ca-i naspa sa generalizezi
    si scoate in buserica ma-tii captchaurile de la comentarii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. panaramation e panaramation
      2. nervii is nervi. la nervi spui multe.
      3. you're actually kinda right, da chiar daca uneori o fac, more or less seriously, e tot naspa.
      4. nu stiu cum si mi-e lene sa aflu

      Ștergere
  2. Domnu' Marar, rateuiti urmatoru' cantec:

    http://www.youtube.com/watch?v=YA32ABtHu2Y

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna decent, da nu prea transmite nimic, in my opinion. Adica rapu' e de street nigga viata de cacat etc. Si astia baga tematica de versuri de joc cu zombie si nasoale. Da ca si rap, din punct de vedere al melodiei, as in cum suna, i-as da un 6/10, in conditiile in care 1 e rapu' din post si 10 e asta.

      http://www.youtube.com/watch?v=IPfm30WEiPk

      Ștergere
  3. >ca si tipa are voce misto, si foarte rar falseaza
    >ca si tipa are voce misto,
    >tipa are voce
    >voce

    >implying ca e vocea ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. >implying ca manelistii stiu ce inseamna sa mixezi si sa folosesti autotune

      Ștergere
  4. drag peste partea cu sunetu, click dreapta

    RăspundețiȘtergere